ГЕРБ поиска ЦИК да  преразгледа решението си за сумарно записване

...
ГЕРБ поиска ЦИК да  преразгледа решението си за сумарно записване
Коментари Харесай

ГЕРБ: ЦИК да преразгледа решението си за смесването на гласовете от машинния и хартиения вот

ГЕРБ изиска ЦИК да  преразгледа решението си за сумарно записване на гласовете от хартиения и машинния избор. Това стана ясно на брифинг на партията. 
 
" Уважаваме всяко решение на самостоятелен орган, включително и ЦИК, само че не значи, че се съгласяваме с него. Решението на ЦИК не намира поддръжка ", сподели Росен Желязков.
 
По думите му броенето на вота поотделно ще даде отговор на " доста въпроси за статистиката и бъдещи управнически решения ", както и отговори на въпроси, които вълнуват обществото - за съотношението на гласуващите с хартия и на машина, да вземем за пример. Въпроси, които имат смисли за статистиката, и за бъдещи управнически решения, добави Желязков.
 
И съобщи: " Не одобряваме всички упреци, че ГЕРБ-СДС имат отношение при взимане на решението. Ще настояваме ЦИК да преразгледа това свое решение ".
 
" Това, за което настояваме е ЦИК да предприеме всички ограничения за почтени, демократични избори. Знаете, че във всички секции ще има видеонаблюдение и покровители, насърчаваме хора да вземат участие в наблюдението при броенето на бюлетините ", добави от своя страна Радомир Чолаков.
 
Изявлението на ГЕРБ идва откакто в понеделник ЦИК реши гласовете от хартиените бюлетини и машинния избор да бъдат записвани дружно в изборните протоколи. Против това към този момент се оповестиха Българска социалистическа партия, ПП-ДБ, който ще дадат решението на Административния съд.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР